Veilig Werkt Beter Veilig Werkt Beter themaplein op vakevent Facility for Future Volgende editie 18 t/m 20 januari 2017 Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

Laten zien dat veilig werken werkt, stimuleert en inspireert 

”‘Veilig werkt beter’. Veiligheid wordt vaak gezocht in meer regels. Meer regels moeten worden gehandhaafd. En, bij overtreding ervan volgt een boete. Het administratieve systeem is dan rond. Maar, de praktijk is weerbarstiger. De praktijk kan niet in allesomvattende regels worden gevangen. Dat moeten we ook niet willen. Regels moeten duidelijk zijn in hun te bereiken doel. Met goede voorbeelden kan veel worden bereikt.

Één van de instrumenten van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk is het uitwisselen van goede voorbeelden. Laten zien dat het werkt leidt naar navolging en het behalen van een beter rendement.

‘Veilig werkt beter’ is ook een vakevent geworden. Vele bezoekers van even zovele bedrijven en sectoren maken hier kennis met de mogelijkheden van veilig werken. De setting is positief. De grote diversiteit wordt overzichtelijk bijeen gebracht. De synergie met andere vakeventen als het vakevent ‘Inzet op Maat’ of de vakbeurs ‘Energie’ is groot en zorgt voor nog meer bekendheid met de praktische mogelijkheden van veilig werken.

In Arboland hebben we in de loop van de jaren confectie ingeruild voor maatwerk. Daarmee wordt de veelzijdige praktijk beter tegemoet gekomen. Praktijkvoorbeelden en vakbeurzen helpen erbij om dat maatwerk te laten zien. Dat inspireert ook tot betere regelgeving waaraan op landelijk en op Europees niveau hard wordt gewerkt.”

Mario van Mierlo
Secretaris Sociale Zaken VNO-NCW / MKB Nederland
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Veilig Werkt Beter wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2017 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie